Infopiste

Yleistä


Tästä infopisteestä löydät meillä tavallisimmin käytettyjen hoitomenetelmien lyhytkuvaukset. Virallisen lääketieteen näkökulmasta tarjoamme uskomushoitoja, joten todennäköisesti hoidoillamme ei ole mitään tieteellisesti todistettavaa ja kaksoissokkotutkimuksin todennettua vaikutusta. Jos siis koet saavasi niistä jotakin apua, se johtuu mitä todennäköisimmin plasebosta ja meidän hyvistä vuorovaikutustaidoistamme. :)

Hoito valitaan asiakkaalle tilanteen mukaan, hyödyntäen eri tekniikoita.

Vastaanotolla keskitymme terveyden tukemiseen ja jätämme sairauden hoidon virallisen lääketieteen ammattilaiselle.

Akupunktio


Akupunktiossa käytetään ohuita, steriilejä ja kertakäyttöisiä neuloja strategisiin kohtiin (akupisteisiin) ympäri kehoa.

Kuinka akupunktio toimii?

Moderni tutkimus on osoittanut, että akupunktio stimuloi hermojärjestelmäämme, lihaksiamme, yhdistäviä kudoksiamme sekä verenkiertoamme. Näiden seurauksena sillä on todettu vähentävän kipua, vähentävän tulehduksia, auttavan sydän- ja verenkierron, munuaisten sekä vatsalaukun toiminnan säätelyssä.

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaan elimistöämme säätelee elämän energia, jota kutsutaan nimellä Qi. Qi virtaa meridiaaneiksi kutsuttuja energiakanavia pitkin ja akupunktio vaikuttaa tätä luonnollista energiakiertoa tukevasti. Kun tähän kiertoon tulee häiriöitä, seurauksena on sairauksia ja terveysongelmia. Akupunktiolla pyritään korjaamaan häiriöitä Qi:n virrassa.

Myös suomalaisessa kansanparannuskulttuurissa on käytetty akupunktuurin rinnastettavia tehokkaita pistehoitomenetelmiä, kuten ns. kalanruototekniikka, jossa on käytetty kahden pisteen taktiikkaa. Välineinä olivat tarkoitukseen teroitettu kalanruoto ja tylppä katajatappi.

Jäsenkorjaus


Jäsenkorjauksen ydin on palauttaa kehon symmetria ja järjestys.

Jäsenkorjauksen eli mobilisaatiohoidon ydin on palauttaa kehon symmetria ja järjestys. Tämä tarkoittaa, että nikamat ovat oikeassa paikassaan ja nivelet kohdillaan. Korjataan nikamien ja nivelten virheasennot, niin pitkälle kuin mahdollista. Kun rakenne on järjestyksessä, kehon toiminnot voivat alkaa taas toimimaan. Nesteet, veri, hermoimpulssit pääsevät toimimaan korkeimman potentiaalinsa mukaisesti. Jäsenkorjaus on tärkeä apu erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa, mutta sen vaikutus ulottuu hermotusten kautta aina sisäelimiin saakka. Jäsenkorjauksessa ei tehdä mitään äkkinäistä ja repivää vaan tasapaino ja jäsenten paikalleen meno haetaan käyttämällä ihmisen luontaisia liikeratoja.

Ennen varsinaista jäsenkorjausta käytämme hierontaa tai akupunktuuria. Tarkoituksena on avata jännitystiloja, pehmittää ja lämmittää kudokset, jonka seurauksena nikamien ja nivelien paikalleen meno tapahtuu helpommin ja syvemmin ja ne pysyvät paremmin paikoillaan. Saadakseen hyvän hoitotuloksen, mobilisaatiohoidon jälkeen hoidettavan on hyvä olla kolmen-viiden vuorokauden ajan tekemättä voimakkaita nostoja tai liikuntasuorituksia. Keholle on täytyy antaa aikaa parantua ja asettua uusiin uomiinsa. Runsas veden juonti hoidon jälkeen ja mielellään jo ennen hoitoa parantaa hoitotulosta. Riittävä nesteytys on hoidon onnistumisen todella tärkeä edellytys.

Suomalainen Perinnehieronta


Suomalainen Perinnehieronta® on kämmentyvellä ja sormenpäillä tehtävä hierontatekniikka, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena, lihasten lähtö – ja kiinnittymiskohdat, jänteet, lihaskalvot, hermoradat ja puretaan ”kuona-aine”-keräymät lihaksista. Tyyli eroaa hyvin paljon ns. klassisesta (ruotsalaisesta) hieronnasta ihan jo hierontaotteen osalta. Suomalaisessa perinnehieronnassa pyritään aktivoimaan kehon omia parantamismekanismeja ja muokataan kehoa lihasten ja jänteiden osalta kehollista tasapainoa/symmetriaa tukevaksi. Veden juominen hoitoa ennen ja jälkeen on tärkeää lisääntyneiden puhdistustoimintojen vuoksi.

Kuivakuppaus


Kuivakuppaus tunnetaan Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitomenetelmänä, mutta lasikupeilla/-purkeilla tehtävä kuppaus on tunnettu Suomessa mm. Karjalan kannaksella sekä sisarkansa inkeriläisten keskuudessa sekä Venäjällä. Kyse on ollut lähinnä ns. pistekuppauksesta yläselän alueella. Kiinalainen hoitoperinne käsittää myös liukukuppauksen, johon käytetään tarkoitusta varten sopivaa pyöreäreunaista kuppauskuppia.

Kuivakuppaus tehdään hieronnan yhteydessä tai omana käsittelynään. Iholle levitetään öljy ja lasista kuivakuppauskuppia liu’utetaan iholla. Kuppiin saadaan alipaine, kun lasikupissa käytetään erittäin nopeasti liekkiä sisällä ja se laitetaan välittömästi iholle. Kuppi voidaan myös jättää iholle liikuttamatta, jolloin puhutaan pistekuppauksesta.

Kun kuppia liu'utetaan iholla ja samalla vähän nostetaan, sen on todettu vilkastuttavan aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. On tärkeää, että hoidettu nauttii runsaasti nestettä hoidon jälkeen lisääntyneen aineenvaihdunnan ja kehon puhdistumistoimintojen takia.

Vyöhyketerapia


Vyöhyketerapian juuret ovat tuhansien vuosien takana sekä intiaanien, egyptiläisten että kiinalaisten historiassa. Vyöhyketerapiasta tuli tunnetumpaa 1900-luvun alussa amerikkalaisen lääkärin William Fitzgeraldin tutustuttua Maya-intiaanien lääkintämenetelmiin ja tehtyä niistä kirjan ”Zone Therapy”.

Myös suomalaisessa kansanparannuskulttuurissa tunnetaan tekniikoita, joita voitaisiin pitää vyöhyketerapiaan rinnastettavina. Hieronta on saatettu aloittaa juurikin jalkapohjista ja tekijät ovat tietäneet, että jalkapohjissa voi tuntua erilaiset koko kehon kivut ja krempat.

Ravintoneuvonta


Terveellisen ravitsemuksen neuvontaa sekä painonhallinnan ja suoliston hyvinvoinnin tukemista ja ohjaamista. Ohjaus perustuu perustuu ravitsemustieteelliseen, luontaislääketieteelliseen ja funktionaalisen lääketieteen ravitsemustietopohjaan.

Tulineulaus


Kiinalaisen modernin akupunktuurin näkökulmasta tulineulahoitoa käytetään mm. nivelten, jänteiden ja kudosten vaurioissa. Myös leikkausten jälkeisenä hoitona tämä on tehokas nopeuttamaan paranemista. Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen näkökulmasta käyttöaiheita ovat esim. nivelrikko, nivelkivut, kuten tennis- ja golfkyynärpää, murtumat, haavat, reumaattiset kivut. Hoidossa erityinen tähän suunniteltu neula kuumennetaan liekissä ja käytetään nopeasti iholla, mutta ei laiteta ihon sisään, pääsääntöisesti.

Suomessa tai oikeastaan Saamenmaalla mm. kolttasaamelaisten keskuudessa on aikoinaan käytetty osittain samalla toimintaperiaatteella taulaamista, jossa palava taulakäävän pala on laitettu hehkuvan kuumana suoraan iholle. Taulaaminen hoitona sellaisenaan ei ehkä enää sovellu käytettäväksi nykypäivän ihmisellä rajujen tuntemusten ja vaikutustensa vuoksi. Tästä syystä käytössä suositaan modernia kiinalaista tulineulaa, jolla tehtynä hoito on erittäin turvallinen.