Villaväki

Mikä ihmeen VillaVäki?


Luontaislääketiede Haapasen aputoiminimi VillaVäki

VillaVäki on tonttuja, haltioita ja keijuja... neulahuovuttamalla näkyväksi tullutta pikkuväkeä.

Käsityönä: Katri Haapanen

Tontut, haltiat ja keijut ovat meille tuttuja kansanperinteestämme ja vanhan tietämyksen mukaan heidän kanssaan on ollut syytä elellä sopusoinnussa ja hyvissä väleissä. Hyvä suhde pikkuväen kanssa on perinteisesti taannut monenlaista hyvää, joka liittyy onneen ja menestykseen.

Maalaistalojen monille rakennuksille oli omat suojelijatonttunsa eli haltijansa, myllytontut, saunatontut, riihitontut, aittatontut, navettatontut ja tallitontut. Sitten oli kotitonttuja. Palkaksi nämä tontut vaativat vähän ruokaa, asumisoikeuden tai viimeiset löylyt saunasta.

Miten on tonttujen ja muun väen laita nykyään? Ovatko ne katoavaa kansanperinnettä vai vieläkö pikkuväki voisi jonkin tehtävän täyttää? Löytyykö heille sopivia asuinsijoja?

Villaväki tahtoo muistuttaa elämän taiasta. Taikaa on, kun sille on havaitsija. Ympärillämme on paljon sellaista, mitä emme ehdi huomata. Se voi olla kaunis perhonen liihottelemassa puutarhassa tai pikkulintu pensaassa, johon avautuu näkymä oman keittiön ikkunasta. Elämän taian löytää myös kahvikupillisesta ulkona alkusyksyn kirkkaassa auringonpaisteessa. Elämä on tässä.

Tällä hetkellä myynnissä olevat VillaVäen hahmot löydät alta.

Postitusmaksu 8,90€ (Suomen sisällä) lisätään hintaan

Tilaukset ja tiedustelut sähköpostiosoitteella katri.haapanen82@gmail.com

VillaVäki Instagramissa

Kotitonttu Lassi


75€

Kotitonttu Maire


85€

Kotitonttu Iisakki


85€